Koncepetet föddes ur idén att skapa ett nytänkande partyband som kombinerar DJ-fenomenet och den klassiska coverbandsscenen. Resultatet blir en kommersiell pop-repertoar med ett modernt ljudideal som fyra rutinerade musiker/producenter står för.

Modernt betyder inte att gamla klassiker är borttagna ur repertoaren. Applause har nischhat sig för att ge ett utbud till en så bred nattklubbspublik som möjligt med ett modernt och snyggt sound. Donna Summer, ABBA, E-Type, Lady Gaga, Avicii, Van Halen, Schlager, Galantis m.m.
Bara att välja!

Fokus, utöver ljudbilden och igenkänningsfaktorn på låtarna, ligger framförallt på publiken. En vilja att interagera och ge en show som andas energi och bjuder in till party. Sökes det en lite mer chill stämning med loungemusik kan även det levereras. Så från det stora till lilla eventet, från det ösiga till det lugna. Koncept och helhetslösningar anpassas beroende på event.

Erfarenhet under flera år finns det hos medlemmarna som bland annat har producerat låtar och spelat med flera folkkära artister, spelat på Friends och Ullevi, festivaler, gjort Europa-tuneér, vid TV-framträdanden, företagsevent och åtskilliga nattklubbsevent.

Applause tar erfarenheten från studioarbete, showproduktioner och som kompmusiker med sig ut till livescenen. Förmågan finns att sätta nytt material på plats, arbeta med flera projekt samtidigt, vara lyhörda inför önskemål och likaså ändringar. Allt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt live. Denna kombination ihop med en drivkraft att ge publiken ett glädjefullt möte skapar grunden i arbetet som Applause utför.